Dugnad

Klubbens aktiviteter er drevet stort sett gjennom dugnad - det vil si at for at klubben skal kunne arrangere stevner, leire, og andre aktiviteter, trenger vi hjelp fra dere foreldre. 

Det kan være baking, tidtaking, dørvakt, reiseleder, styreverv, dommer, gjengkontakt osv. 

Vi setter derfor stor pris på om dere velger å gjøre dugnad i klubben! 

Oppgavene er stort sett veldig enkle, og unnagjort på noen timer. Andre oppgaver er satt til å vare en hel sesong eks. styreverv eller stevnekomite. 

  

Litt om noen oppgaver:

Baking: Ha med bakst av noe slag - stort sett for salg på arrangementer, men f.eks. juleavslutning er det gratis til alle deltakerne. Gele, kake, boller, muffins, pizzahorn, lefser, fruktbeger - nesten hva som helst:) 

 

Funksjonær: Dette er oppgaver på våre felles-stevner sammen med andre svømmeklubber i bergen. Disse stevnene er litt større i omfang, og stort sett i AdO Arena. Har fått tilbakemeldinger om at det er veldig kjekt å delta her, mange flinke svømmere, og ofte er det "svømmestjerner" med. Alle klubbene må finne 4 funksjonærer til hver økt, og stort sett er det 3 økter: en formiddag, en ettermiddag og en finale. De to første øktene varer ca 08-12 og 13-17 +/- 4 timer pleier økene å vare. Finaleøkten varer stort sett 2-3 timer fra kl. 1700. tidene er ikke skrevet i stein før dugnadslisten blir klar. Denne sendes ut til alle som har meldt seg, før stevnet.

Vi har mange oppgaver på et slikt arrangement: Tidtaker, bassengvakt, kafeteria, lunsj, dørvakt - og har man spesielle ønsker eller begrensninger - gi beskjed. Hvis ikke - blir du tildelt en oppgave, og får opplæring før start. Vi kan ikke garantere du får oppgaven du ønsker, da vi f.eks ikke trenger mer enn 1 dørvakt per økt. Og er det 10 som vil være, så sier det seg selv at ikke alle kan være dørvakt. Men vi forsøker, så langt det lar seg gjøre, å tilpasse.

 

Tidtaker - Vi har elektronisk tidtaking, men dersom den svikter, trenger vi back-up tiden som tidtaker ta med stoppeklokken. Dette skjer kanskje 3 ganger iløpet av en hel dag - så du kan umulig gjøre noe feil. Som tidtaker er du aktiv, står mye, og er inne i svømmehallen. God utsikt til stevnet, og får med deg det meste

 

Dørvakt - Sitte ved inngangen til hallen. En god bok eller avis er lurt å ha med. Sjekker at alle har betalt, de som ikke har - sender du ned i resepsjonen for å betale.

 

Kafeteria - smøre rundstykker, kutte frukt, trakte kaffe og servere andre funksjonærer.

 

Lunsj/middag - hjelpe til i kantinen under servering. Rydde, vaske border, samle inn bonger, stå i oppvasken. Vi hjelper Beredt som er firmaet som serverer maten.

 

Bassengvakt - Se til at utsvømmingsbassenget ser greit ut, ingen drukner eller klatrer i stupetårnet. Skulle noe skje, skal man varsle AdO - kreves ingen kompetanse i livredning - kun et ektra par øyne for å se at alt går fint. 

 

Under våre egne stevner og arrangementer, er det mye likt beskrivelsene over, som f.eks tidtaking. Kafeteria er salg og servering, kjøre utstyr er å hjelpe Daglig leder å frakte høytalere, stoppeklokker, printer etc. fra lager på midtun til svømmehallen evt. andre vei. Trenger ikke store bilen, men litt plass må man ha. Det blir ofte en del utstyr. 

Rigge opp/ned er å hjelpe å rigge til tidtakeranlegg, høytalere, border, stoler etc. Bæring av ting og tang. 

 

Dommer - svømmedommer som er tilstede på approberte stevner. Uten dem, ingen stevner:) Ingen forkunnskaper om svømming kreves. Alt læres på kurs (6 timer) og noen økter som aspirant. Så er man klar:) Man setter seg opp som dommer på stevner man kan, før hver sesong. Minimum 4 økter per sesong.

 

Styreverv - Et styremøte en gang per måned i AdO. Være med å påvirke hvilken retning klubbe skal ha. Man velges inn i styret på årsmøte i mars. Ønsker du å være med i styret til neste år - gi beskjed til noen i styret eller daglig leder.